[...] tłuszczu, to wliczasz też ilość tłuszczu, którą użyłeś do smażenia. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-06-22 16:00:51 Czyli każdy produkt po każdej obróbce (gotowanie, smażenie, pieczenie) zawsze ma tyle samo kalorii mimo, ze zawsze te 30-40% masy ubywa podczas obróbki i dolicza się tylko ten tłuszcz, którego się używa do smażenia i [...]
[...] suszone owoce i twarożek? Czy serek cottage mam zamienić na zwykły twaróg? Ten filet z piersi z kurczaka to odpada bo smażony? Robiony własnoręcznie nie w knajpie. Potrawy z kurczaka przyżądzam w wooku. Czy to to samo co smażenie na normanej patelni? Łosoś też robiony samodzielnie. Chciałbym właśnie omijać knajpy dlatego coś takiego napisałem.
[...] + warzywa VI posilek -twaróg 100-150g -sałatka warzywna+oliwa z oliwek lub zamiast sałatki jakas ryba np.makrela wędzona lub panga smażona na oliwie z oliwek Białka jaj + warzywa o niskim IG wyeliminuj twaróg Odpuść smażenie, ziemniaki, wędzoną makrele (raz na jakiś czas ok) Tuńczyk tylko z wody w kawałku Pij dużo wody, zielonej herbaty + kawa
[...] zwykłą piersią z kurczaka smażoną lub pieczoną. Nazwać to możesz jak chcesz. Pierś z kurczaka jest jednym z zalecanych źródeł białka w diecie. Z kolei sposoby obróbki są dowolne. Jak lubisz lub jaką masz możliwość. Gotowanie, smażenie, pieczenie, duszenie, grillowanie, gotowanie na parze i różne inne można zamieniać w zależności od upodobań.
[...] + 100g ryżu (teraz dorzucam do głównych posiłków kiszonki w postaci ogórków i kapusty) 2. posiłek: 200g kurczaka\indyka + ziemniaki (też ok 100g) i surówka jak wyżej. (smażenie mięsna na smalcu) Kolacja: 250g twarogu tłustego + 200ml mleka + dwa banany w ciągu dnia ze 3 łyżki masła orzechowego i pomiędzy trzasnę sobie odżywkę białkową, a [...]
Poczytaj trochę tematów to będziesz wiedział- http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html. Smażenie na tego typu olejach (extra virgin) przy obróbce cieplnej szybko się utleniają uwalniając substancje rakotwórcze,nie mówiąc już o tym że oliwa traci to co w niej najcenniejsze. Lepszą opcją do smażenia będzie smalec...:) Zmieniony przez - Pawlo94 [...]
1.Jadłem przez 7 miesięcy non stop piersi z kurczaka gotowane i trochę mi się przejadły. Chciałbym je robić w innym wydaniu i jedyna opcją jest smażenie ich na patelni. Nie mam PAMU , więc robił bym to tak , że wylewał bym olej z pestek winogron , następnie bym wszystko wytarł ręcznikiem papierowym i dopiero bym zaczął smażyć , bo nie chciał bym [...]
Zamiast wołowiny możesz dać kurczaka lub indyka lub pewnie jeszcze coś innego. Dieta ma być dla CIEBIE - wywalasz wszystko co Ci nie pasuje, dajesz to co jest dla Ciebie OK przy czym wszystko ma być zdrowe i nieprzetworzone Jak nie pójdziesz ściśle za dietyą to nic się takiego nie dzieje - ja prawie codziennie mam jakieś odstępstwo, ważne to iść [...]
[...] mysle nie ma co robić codziennie bo jem ciągle to samo , czasem cos wrzuce jak sie coś innego pojawi . Doszły do mnie odżywki , na reszcie nie bede musiał wrzucać tyle kurczaka . Sporo kalorii wpadło bo wzieło mi sie na smażenie placków owsianych w nocy i poszło troche dodatków i lody /SFD/2016/8/4/e4c5e8971c3a42d482d067b56413d691.jpg
1 posilek : byla owsianka 80 g + szejk proteinowy, aktualnie zastapilem to platkami fitella ( tylko 5g cukru na 70g weglow + blonnik) ze wzgledu na brak czasu zeby jesc owsianke( szkola, nie potrafie wczesniej wstawac bo sie nie wysypiam i tak)- Owsianka to lepsza opcja,jeżeli nie masz czasu przygotuj ją wieczorem i do lodówki. 2 posilek w [...]
[...] mi tego trochę przez tyle lat. Czy wliczać to do bilansu jeżeli już piję? W mojej głowie rodzi się setka pytań, nie jestem w stanie tego wszystkiego ogarnąć;/ EDIT: Czy smażenie jajek bez żadnego tłuszczu, sama patelnia + jakas wędlinka + cebula zmienia jakoś wartości odżywcze na niekorzyśc? Jak jest z piersią z kurczaka? Również smażę w [...]
Dieta jak poprzednik napisal tragiczna, do tego brak ankiety. Ile ważysz? Jeśli mniej niż 80, to trzymaj białko na poziomie 150-170g, czyli 1,8-2,3g/kg masy ciała. Smażenie wywalić, raz na jakiś czas ok, ale nie w codziennej diecie. Gotuj kurczaka tradycyjnie bądź na parze, uwzględnij w rozpisie wtedy "gotowaną pierś z kurczaka", ma inne makro. [...]
[...] itp. Jest jakaś zasada, że np. pełna łyżka stołowa czy mała łyżeczka ma X gram? 2. Jakiego oleju używać do smażenia np. kurczaka, jajecznicy, placków owsianych? Wiem, że do smażenie nie nadaje się olej lniany i słonecznikowy. A co z oliwą? Czasem słyszę, że można, innym razem, że nie. Gdzieś też słyszałem, że to zależy od rodzaju. Tak samo jak z [...]
moze macie jakies smaczne przepisy,aby cycek z kury dobrze smakowal. u mnie zawsze bylo tylko smazenie na PAMIE i przyprawianie z CURRY. jak wy sobie kurczaka przyrzadzacie?
Ok rozumiem.. Jestem zmuszony trzymac sie takich posilkow na jakie mnie stac.. Przeczytalem cale forum,pare ksiazek.. W jednej z nich autor podaje taki przyklad diety redukcyjnej: 1 4jajka,cebulakromka chleba 2 2serki wiejskie 3 schabowwy,zielenina,ziemniaki/ryz 4 polowa kurczaka 5 2schabowe/2pierski z kurczaka 6 twarog200/250g,smietana,cebula 7 [...]
Witam ostatnio kumpel mi powiedział że smażenie ma wpływ na kalorycznośc produktu . Czy to prawda ???? przeciez jesli usame 100 g piersi z kurczaka na okreslonej ilosci np oleju rzepakowego to myslałem ze sumuje wszystko i mam ilosc kcal.Wydaje mi sie ze sposob obrobki nie ma na to wpływu , co innego indeks glikemiczny o sie zgodze ale liczba [...]
Piers z kurczaka lepiej gotowac czy smazyc? ma to jakies znaczenie? jeśli chodzi o zdrowie: gotować, jeśli przedkładasz doznania smakowe ponad wszystko to smaż. smażenie nie należy do najzdrowszych metod obróbki mięcha. ale można iść na kompromis: czyli grillować. tak naprawdę ile osób, tyle opinii. Niektórym smakuje gotowane mięso.
[...] waż przed przygotowaniem potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać [...]